miercuri, 17 februarie 2010

Fumez

1) Locurile de munca trebuie sa fie organizate astfel incat sa garanteze securitatea si sanatatea salariatilor.
(2) Angajatorul trebuie sa organizeze controlul permanent al starii materialelor, utilajelor si substantelor folosite in procesul muncii, in scopul asigurarii sanatatii si securitatii salariatilor.
(3) Angajatorul raspunde pentru asigurarea conditiilor de acordare a primului ajutor in caz de accidente de munca, pentru crearea conditiilor de preintampinare a incendiilor, precum si pentru evacuarea salariatilor in situatii speciale si in caz de pericol iminent

(art.177, Codul Muncii)

Fumez. Asta e! E optiunea mea. Problema nu este ca fumez ci faptul ca angajatorul considera ca trebuie sa fac asta afara, in tufisuri, langa o cutie de lemn.De ce? Probabil dintr-un dispret profund fata de angajat.

Sunt geamurile sparte la birou? Nu sunt bani si nici nu avem timp. Curge apa prin tavan si stati cu ligheane in mijlocul incaperii? Asta e. Daca nu va convine puteti pleca in alta parte. Nu functioneaza incalzirea? Luati-va haine mai groase. Lumina e insuficienta? Chinuiti-va asa ca nu avem acum timp de inlocuit becuri. In viitorul foarte apropiat va ridica dispretuitor din umeri si daca n-o sa functioneze toaleta.

Pentru ce a fost emis codul muncii? Sa se afle unii in treaba, banuiesc.

Am sa propun si eu o lege prin care cei care injura si tipa in timpul programului sa o faca afara, in tufisuri, ca pe mine ma deranjeza.

2 comentarii:

  1. Totusi fumatul tau poate deranja pe altii... Ai colegi care nu fumeaza ?
    Pai daca ar fuma toti deodata, ar fi o atmosfera de bar la locul de munca. Nu prea ai dreptate sa te revolti...
    Locul unde se poate fuma este "alta mancare de peste "

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine ma deranjeaza cei care beau in timpul programului. Si cei care nu pot comunica decat tipand. Sa le "amenajez" un loc special pe undeva prin tufisuri??

    RăspundețiȘtergere